Mój post dziś o chlebie, jak opakować pieczywo, to zastanawiają sie piekarnie ; folia czy papier ? ale jak przechowywać chleb w domu - o tym myslą gospodynie czy zostawić w foli czy papierze , a może tak jak dawniej wypiekany chleb w domu w ściereczkach tych z naturalnego materiału ; jak len. Dla mnie alternatywą są woreczki lniane na chleb, bułki, bagietki i inne pieczywo, chronią przed pleśnią i wysychaniem, praktycznie sie nie zużywają , wystarczy wyprać i wyprasować i służą dalej. W ostatnim czasie uszyłam kilka , len 100 % ozdobne taśmy pasmanteryjne , i zaciągane na sznurek Jeśli zdobędę odpowiedni materiał to pewnie powstanie więcej. Pozdrawiam was bardzo i do następnego wpisu
Bardzo ładne te woreczki i rzeczywiście dawniejsze metody przechowywania były lepsze.Mnie ostatnio chleb w chlebaku spleśniał ale był bez konserwantów -domowy.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam serdecznie
Piękne i sprawdzone, nasi przodkowie radzili sobie lepiej niż my.
OdpowiedzUsuńTeresko, takie woreczki to nie tylko dobra metoda na przechowywanie pieczywa, ale też piękna ozdoba w kuchni.
OdpowiedzUsuńUściski.
jakie piekne i praktyczne
OdpowiedzUsuńWspaniałe są! Praktyczne, ekologiczne i pięknie wykonane:)
OdpowiedzUsuńŚliczne są te woreczki Tereniu, wspaniale je ozdobiłaś. Przesyłam serdeczności:)
OdpowiedzUsuńSuperowe woreczki!!
OdpowiedzUsuń